وبلاگ سرگرمی و مجله ای پنیگ تا

  • ۰
  • ۰

شاید با خود فکر کنید چون در شهر تهران و یا کرج زندگی می‌کنید جاهای زیادی برای گردش در طبیعت نخواهید یافت؛ اما اینطور نیست و آنقدر اطراف تهران جاذبه‌های دیدنی و طبیعت سرسبز وجود دارد که باور نمی‌کنید. روستای شهرستانک در اطراف تهران و کرج یکی از شگفتی‌های ایران است که در زمان تعطیلات و آخر هفته‌ها بسیار شلوغ می‌شود.

با چشمه‌های آبی که از کوه‌های البرز نشات می‌گیرند، جاذبه‌های دیدنی و تاریخی و همچنین طبیعت بکر و ناب این روستا باعث شده تا به یک مکان گردشگری و تفریحی تبدیل شود. هر چند این روستا قدمت بالایی داشته و امروزه در حال متروک شدن است، اما هنوز هم استوار و پابرجاست و گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کند. در مقاله سپنجا قرار است با شگفتی‌های این روستا آشنا شوید؛ پس تا انتهای مقاله همراه ما باشید.

معرفی روستای شهرستانک

روستای شهرستانک در استان البرز، شهر کرج و در بخش آسارا قرار گرفته که از جمله دیدنی‌های کرج به حساب می‌آید. این روستا در گذشته‌های دور مرکز بخش کن به شمار می‌رفت؛ اما در سال ۱۳۲۶ وقتی که دهستان شمیران به عنوان بخش معرفی شد، دهستان‌های ارنگه، شهرستانک و لورا به بخش کرج اضافه شدند.

روستای شهرستانک در ۵۴ کیلومتری کرج قرار گرفته و در مرز استان‌های تهران و البرز واقع شده است. این روستا از سطح دریا ارتفاعی حدود ۲۱۹۰ متر دارد و در منطقه‌ای تقریبا کوهستانی با دره‌های سرسبز قرار گرفته که هر ساله با زیبایی‌های خاص خود گردشگران زیادی را به سمت خود کشانده است.

این روستا در گذشته شارسونک نامیده می‌شد که بعدها به شهرستانک تغییر نام گرفت. شهرستانک قدمتی چند هزار ساله دارد و آنطور که گفته شده به قرن ۶ هجری قمری بازمی‌گردد. این روستا را چشمه‌ها و رودهای دائمی، زمین‌های حاصلخیز، درختان میوه و طبیعت سرسبزش زنده نگه داشته‌اند. با سفر به چنین جایی خاطره‌ای به یاد ماندنی را برای خود و همراهانتان رقم می‌زنید.

این روستا از سمت شرق به آهار و شکرآب، از سمت جنوب به امامزاده داوود، سولقان و کن، از غرب هم به شلینگ، لانیز و سرک و از شمال هم به روستایی به نام کسیل محدود می‌شود.

برای اجاره سوئیت در کرج روی لینک کلیک کنید.

تاریخچه شهرستانک

طبق آماری که به دست رسیده گفته شده که در گذشته‌های خیلی دور بخاطر وجود چشمه‌های آب و رودخانه‌های بی‌شمار، در کنار پوشش گیاهی خوبی که دارد برای زندگی بسیار مناسب بود، به همین جهت مردمی که در کوهپایه‌های البرز به زندگی خود داشتند ادامه می‌دادند در کنار رودخانه‌ای که در شهرستانک اکنون بود جمع شدند و یک روستا را به نام شهرستانک به وجود آوردند.

براساس بررسی‌هایی که باستان شناسان انجام داده‌اند و همچنین کشف آثار تاریخی در این منطقه به این موضوع پی برده‌اند که قدمت آن به قرن ششم هجری قمری بازمی‌گردد. چند سال پیش زمانی که برای ساخت و ساز در این روستا خاک را زیر و رو می‌کردند قبرهایی را کشف کردند که بسیار عجیب و غریب به نظر می‌رسیدند و از رو به قبله نبودن آن‎ها به این موضوع پی بردند که متعلق به زمان زرتشتیان بوده‌اند.

با شکل‌گیری این روستا، روستاهای دیگر از بین رفتند و با خاک حاصلخیز، آب و هوایی معتدل و طبیعت سرسبزی که داشت بهترین مکان برای کار کشاورزی و دامپروری بود به همین جهت مردمی که به این روستا مهاجرت کرده بودند به این مشاغل روی آوردند و به درآمد خوبی رسیدند.

تاریخچه شهرستانک

پوشش جانوری و گیاهی شهرستانک

روستای شهرستانک از نظر پوشش گیاهی بسیار غنی بوده و انواع گیاهان را می‌توانید در آن پیدا کنید. سبزیجاتی و گیاهان دارویی بی‌شماری در این منطقه می‌رویند که از جمله آن‌ها می‌توان به ریواس، الک شورک، پونه و قارچ کوهی اشاره کرد. این گیاهان و خوراکی‌ها را اهالی روستا خشک کرده و در مصارف غذایی استفاده می‌کنند. عطر و بوی سبزیجات کوهی این منطقه ییلاقی هر رهگذری را مست می‌کند.

شهرستانک از نظر گونه‌های جانوری در موقعیت بسیار خوبی قرار دارد؛ حیوانات این منطقه چون آب و غذای فراوانی در اختیارشان قرار می‌گیرد این مکان را برای ادامه حیات ترجیح داده‌اند. از جمله حیواناتی که در این منطقه زندگی می‌کنند می‌توان به آهو، میش، گرگ، روباه، خرگوش، کبک، شغال و بزکوهی اشاره کرد.

جاذبه‌های گردشگری شهرستانک

رودخانه بسیار زیبایی از وسط روستا عبور می‌کند که از چشمه گل کیله سرچشمه گرفته و در نهایت به رودخانه کرج سرازیر می‌شود. در کنار این رودخانه می‌توانید از طبیعت بکر آن لذت ببرید و عکس‌ بگیرید علاوه بر این رودخانه جاذبه‌های گردشگری زیادی در این روستا وجود دارد که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم

منبع: https://sepanja.com/blog/%d9%85%d8%b9%d8%b1%d9%81%db%8c-%d8%b1%d9%88%d8%b3%d8%aa%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d9%87%d8%b1%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86%da%a9/

 

  • ۰۱/۰۸/۱۴
  • بابک رمضانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی